Hello - AndreasNavn:
Andreas Abelhaug

Alder:
30

Bosted:
Majorstua, Oslo

Beskriv deg selv med fem ord:
Blid, utadvendt, arbeidssom, tankefull, distreHva gjør du?
Jeg har vært daglig leder og innkjøper for KOMA butikkene, og selger hos Kaare Lund. Jeg gikk nettopp tilbake til Zenon Men som partner, der jeg jobbet i totalt 7 år før Koma. Butikken skal nå pusses opp og jeg er i gang med oppdatering av merker. Jeg lover det er mye snadder i vente!

Hva er du opptatt av?
Jeg bruker mye tid på jobben min. Jobben min er både hobby og karriere, og det er viktig for meg å nå personlige mål, jeg driver meg selv videre med nye personlige mål hele tiden. Ellers bruker jeg mye tid på familie og venner. De som står meg nærmest er utrolig viktig for meg. Gode vennskap skal ikke undervurderes! Livet handler tross alt om opplevelser.

Hvilke nettsteder sjekker du først når du slår på dataen?
Sjekker mail, facebook, nyheter og sladder.

Hvilke magasiner/aviser/blader leser du, og hvorfor?
Jeg elsker moteblader! I.D Magazine, Book Moda, L’uomo Vogue, L`officiel (alle sammen!), Cover, Italienske Vogue, Numero, Love, Vogue International som kommer ut to ganger i året. Alle disse har fantastiske moteserier, hvor jeg sjekker ut om det er nye up and coming merker jeg bør sjekke ut, eller ren inspirasjon stylingmessig. Jeg leser også Cafe og King. Av norske blader leser jeg alltid Elle og Costume, og titter ofte gjennom det meste. Jeg savner et norsk herremote blad.

Hva blir du inspirert av?
Jeg kan bli inspirert av alt mulig. Noe jeg ser i et magasin, på gata, i en film eller venner rundt meg. Jeg blir ofte inspirert når jeg er på weekendturer et sted i Europa, og ser mange nye mennesker og får mye ny input. Men jeg inspireres hele tiden og henter elementer fra forskjellige opplevelser.
Hva betyr klær/mote for deg?
Gjennom klær kan man uttrykke seg og vise hvem man er. Man kan leke med forskjellige stiler og uttrykk. Jeg synes klær skal være en moro greie, og stiller spørsmål ved terningkast-kultur. Vi har alle ulik smak og stil, og godt er det! Mangfold er noe jeg har sans for! Jeg kan fremdeles få et kjemperush av å se et plagg jeg bare døøøør for. MEN det er klart det er mye som er langt viktigere enn klær!

Hvor kjøper du klærne dine selv?
Jeg har selvsagt mye klær fra KOMA og Zenon. Det har hendt jeg har handlet i andre butikker om jeg ser noen must haves, men stort sett handler jeg i utlandet når jeg er ute og reiser, spesielt i London, Paris og Milano. Da finner jeg gjerne ting jeg ikke har sett hjemme eller at plagget har bedre pris. Jeg kjøper kvalitet fremfor kvantitet, det vil si jeg investerer heller mer penger i ett plagg jeg virkelig liker, enn å shoppe noe nytt hele tiden.

Hva er favoritten i garderoben din?
En vintage blazer fra What Goes Around Comes Around. Det er en sort blazer med studs på slagene, og ingen andre har lik. Loooves it!

På en skala fra 1 til 10 hvor flinke er nordmenn til å kle seg?
Det kommer seg, og har kommet seg mye de siste årene. Man tenker vel på nordmenn som sporty med kvikklunsjen i ryggsekken og ut på ski. Mange tenker praktisk også. Men jeg føler mange jenter har lagt partytoppen og jeansen til side på fest, og kommer i fine kjoler istedet. I like! Så dette går veien. Men jeg synes gutta fremdeles har litt å gå på. Come on!

Hvem er Norges best kledde, og hvorfor?
Bra kledd kan være mange ting og begrunnes utifra forskjellige kriterier. Vanessa Rudjord er alltid classy og feminin. Maya Vik har en edge jeg liker. Charlotte Thorstvedt har en rocka kul stil! Noman Mubashir er en av få gutter som tør! MEN Marte Krogh kan det å mikse vintage, billig og dyrt. Om hun dukker opp i en Diane Von Furstenberg kjole eller boyfriend jeans, t-shirt, skinnjakke og håret i en hestehale, er det alltid en fulltreffer. Hun måler seg med de internasjonale motekjendisene etter min smak. Lene Nystrøm stiller også i samme klasse.
Hvorfor tror du mote har fått økt oppmerksomhet i Norge de siste årene?
Vi blir mer verdensvante og internasjonale, leser mer internasjonal presse og leser generelt flere medier og reiser mer. Vi bruker mer tid på nettet, leser blogger og vi blir stadig mer opptatt av hvordan vi ser ut. Skandinavisk design har også blitt en stor hit, da spesielt svensk design som også har blitt populært i Norge.

Hva tror du blir det neste store?
Så lenge det ikke blir glowsticks og trance, er jeg fornøyd! Amerikanske merker er nok det nye store, og vi blir jo også generelt mer og mer amerikaniserte. (Botox, anyone?)

Hvilken musikk hører du på akkurat nå?
Jeg kan ikke skryte av særegen musikksmak. Jeg kan høre på det meste av musikk med unntak av country og danseband. Listemusikk funker bra. Men 80 tallet henger litt igjen hos meg. Anbefaler cocktails og 80´s musikk hos Nina Jarebrink;)

Hvor går du ut?
Jeg har vært mye ute rundt Solli plass, Nr 15 og også Fisk og Vilt. Men jeg har blitt mer og mer glad i å gå ut å spise middag og henge i en bar etterpå. Aller best er private middager med mye champagne eller vin. Sier heller ikke nei til en bra happening! Jeg elsker også å reise og oppleve nye klubber, barer og restauranter utenlands.

Anbefal en bok?
Alkymisten. Den passer alle mennesker i alle aldre og livssituasjoner, og får en til å tenke. MEN jeg leser altfor lite. Bør nok ta meg mer tid til en god bok.
Hva er ditt skjulte talent?
Jeg elsker å lage mat. Men jeg er også veldig flink til å lage prompelyder med hendene;)

Hva provoserer deg?
Intoleranse og uvitenhet.

Hvis du skulle stilt deg selv et spm. Hva skulle det vært?
Jeg stiller meg selv spørsmål hele tiden!


(Photos: Oslonights.no + Private)

9 kommentarer:

Anonym sa...

hm, han var litt teit. kjedelig stil

tea-bear sa...

haha, prompelyder med hendene. Den er det få som hadde gjettet! :)

Anonym sa...

Jan Thomas gå å legg deg deg! Dette er mannen som har peiling!

Anonym sa...

haha - alkymisten :-)

Tynn & Trendy sa...

Ah, endelig en høy slank motemann!

dibben sa...

Bra intervju Andreas! du er verken teit eller kjedelig. Keep up the good work!

victoria sa...

Andreas, Du har stil, Du har personlighten og du har sjarmen!!

melissa hrdlicka sa...

Andreas-I'll always be a fan! You're an amazing person. Love from Wisconsin~M

Aina sa...

Så bra blogg, Andreas. Visste ikke at det gikk an å fakstisk ha et så reflektert metaperspektiv på mote!;) Keep up the good work! -Aina