Hello — LineNavn:
Line Kirkhus

Alder:
29

Bosted:
Oslo

Hva gjør du?
Jeg jobber som freelance stylist, skribent og moteblogger.

Hva er du opptatt av?
Jeg er jo uhelbredelig interessert i mote og foto og veldig glad i blader, som jeg bruker mye penger på. Og så blogger jeg. Jeg har et forum hvor jeg poster alt jeg liker og som inspirerer meg. Det kan være ting jeg kommer over når jeg sitter og gjør research til sakene mine og som jeg syns er kult, litt backstage på fotoopptak, og antrekkene mine, hehe.

Hvilke nettsider sjekker du først når du slår på dataen?
Bloggen min Lilisfashion.com, så klart, og fashionspot.com. Pluss endel blogger som jeg liker å lese, fashiontoast.com og jakandjil.com er noen av dem.Hvilke magasiner/aviser/blader leser du?
Mag! (jeg gjør motestoffet der), Franske Numero (for moteseriene), i-D, Cover, Vogue Paris/Italia/Nippon/Russia, Jalouse, Nylon, BON, Love, Another Magazine og S magazine. Jeg blir særere og særere. De fleste av dem er utelukkende mote. Der ser jeg på moteseriene og produktsidene.

Fem album som har betydd mye for deg?
Jeg er veldig altetende, men jeg likte godt Lykke Li´s siste album. OK Computer av Radiohead er nok det jeg har brukt mest tid på, og Nirvana var veldig kult da jeg gikk på ungdomsskolen. På 90-tallet syntes jeg Garbage var tøft.

Hva hører du på akkurat nå?
Kings of Leon.

Hvor går du ut?
Nå er det jo vår! Da liker jeg å gå steder der man kan slikke sol i tillegg til å henge med venner, så Olivia og Bølgen og Moi, de har en ny på Tjuvholmen, som er bra. God mat og digge drinker.

Anbefal en bok?
Den boken jeg husker best er Ti små negerbarn av Agatha Christie, den leste jeg på noen dager. Superspennende. Ellers den uautoriserte biografien om Anna Wintour, hun er uten tvil en jernkvinne og boken er veldig interessant.

Hva tror du blir det neste store?
Hawaiibølgen - jeg har troen på den. Resten av nittitallet har fått et comeback, og bølgen er prikken over i-en.

Hva betyr klær/mote for deg?
Det er jo ikke bare en interesse, det er jo også jobben min, så derfor betyr det veldig mye. Jeg elsker klær, og sko! Jeg elsker når nye kolleksjoner blir vist på moteukene, om jeg ikke kan dra på dem selv, setter jeg meg i sofaen med style.com og pløyer igjennom dem.

Jeg ble opptatt av mote allerede i tredjeklasse på barneskolen. Jeg husker engang jeg gikk med bare tights og en stor rød genser, og hawaiibølge selvfølgelig. Alle de andre jentene gikk i rosa og syns rødt var stygt, og det var mange som spurte om jeg hadde glemt skjørtet, siden jeg bare hadde på tights. Men det var også da jeg ble tatt inn i 6.klasse jentegjengen, fordi de syns jeg var kul, og det var stas.


Hvem/hva blir du inspirert av?
Bilder, mennesker, byer, arkitektur, opplevelser, blader, venner, jobben min og filmer. Jeg plukker opp inspirasjon i hverdagen for det meste, av og til føler jeg meg uinspirert, da går jeg en tur og hører på musikk.

Hvem synes du har kulest stil i Norge?
Av norske kjendiser syns jeg Hanneli Mustaparta har en veldig kul stil. Hun viser at hun har en forståelse for mote, og er ikke redd for å leke. Jeg tror det er det mange har misforstått, mote skal ikke tas så alvorlig, mote skal være gøy!

Hvor kjøper du klærne dine selv?
Veldig lett blanding, men jeg har alltid likt å kjøpe klærne mine når jeg er i utlandet, sånn at ikke alle andre har dem. Jeg handler mye på Fretex og andre secondhand butikker, og på TopShop. Jeg er en skikkelig bargain hunter, jeg liker salg, og blir gal når det er vareprøvesalg, da hamstrer jeg gjerne inn. Ellers liker jeg veldig godt All Saints og Acne.

(Tekst: Rut Helen Gjævert, Foto: Rut Helen Gjævert + privat)


4 kommentarer:

Anonym sa...

Når ble Hanneli Mustaparta en kjendis? Get the fuck out'a here.

linda-mari sa...

Anonym: Når hun er et kjent fjes og hun blir gjenkjent, kan hun vel kalles kjendis? Det finnes forskjellige grader på kjendis vettu.

Bra intervju Line. Stolt av deg=) Klem

Agnete sa...

Kul jente! :D

Anonym sa...

jeg vil se flere bilder fra Black Diamond-hotellet! Var Liv der? Hva med hun dattera til Juni som har kommet tilbake fra studier i utlandet? Hun MÅ vel ha vært der, for hun fester hele tiden!